نوبت دهی آنلاین 02167395757
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
 
مراجعه¬کنندگان گرامی ﻟﻄﻔﺎ  ﻗﺒﻞ از اﻧﺠﺎم ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی ﻣﻮارد زﻳﺮ را ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻓﺮﻣﺎیید: 
راهنمای نمونه گیری جهت کشت ادرار
این آزمایش جهت شناسایی عفونت های دستگاه ادراری از نظر وجود میکروب های بیماری زا و غیر بیماری زا و فرصت طلب انجام می گردد. بهتر است نمونه ادرار اول صبح که حداقل هشت ساعت در مثانه مانده و تغلیظ شده است. مورد آزمایش قرار گیرد. در غیر این صورت می‌توان از نمونه ادرار راندوم یا اتفاقی جهت بررسی و کشت استفاده نمود. در موارای که باید آزمایش کشت ادرار انجام شود، حداقل از سه روز قبل نباید أنتی بیوتیک مصرف شده باشد (در مواردی که رعایت این مطلب مقدور نیست باید به پزشک معالج و آزمایشگاه اطلاع داده شود).
‏برای نمونه کشت باید از ظرف کشت ادرار یک بار مصرف استریل استفاده شود و برای نمونه آنالیز ظرف باید تمیز باشد ولی استریل بودن آن الزامی نیست. حداقل حجم نمونه ده ‏میلی لیتر است. 
‏توصیه های قابل ارایه به بیماران 
نیازی به محدودیت غذایی قبل از انجام آزمایش نیست. 
بهترین نمونه برای تشخیص عفونت های ادراری نخستین ادرار صبحگاهی است.
پیش از نمونه گیری از نوشیدن بیش از حد مایعات اجتناب نمایید. مقدار آب مصرفی به طور معمول در طول یک روز زمستان 4 ‏تا 5 ‏لیوان و د‏ر تابستان 5 ‏تا 6 لیوان می‌باشد.
دست های خود را کاملاً با آب و صابون شسته و به خوبی با دستمال کاغذی خشک کنید. 
بانوان: با یک دست، چین های پوستی دستکاه تناسلی را از هم باز کرده و با یک دستمال یک بار مصرف مرطوب حاوی صابون اطراف پیشابراه و معقد را از جلو به عقب تمیز کنید. سپس دستمال جدیدی برداشته و با آب خیس کنید و مجدداً عمل تمیز کردن را انجام دهید. درب ظرف ادرار را باز کنید تحت هیچ عنوان دست‌های شما نباید با سطح داخلی ظرف یا سطح داخلی درب آن تماس پیدا کند.
آقایان: سر آلت را با یک دستمال یک بار مصرف مرطوب آغشته به صابون تمیز کنید و دستمال را دور بیندازید. سپس دستمال جدیدی برداشته و با آب خیس کنید و مجددا عمل تمیز کردن را انجام دهید.
نوزادان: در مورد نوزادان و کودکان زیر دو سال باید از کیسه های سترون شده مخصوص جمع آوری ادرار (Urine Bag) استفاده کرد، کیسه باید متناسب با جنس کودک (پسرانه یا دخترانه) باشد. این کیسه نباید بیش از 75 ‏دقیقه به مجرای ادرار متصل باشد. وقتی حدود 15 ‏- 10 ‏میلی لیتر ادرار در کیسه جمع شد سر آن را تا کرده و سپس به آزمایشگاه انتقال دهید. اگر زمان گذاشتن کیسه طولانی شد و نوزاد ادرار نکرد، جهت جلوگیری از آلودگی کیسه، باید آن را تعویض نمود. 
توجه داشته باشید که ظرف ادرار با پوست اطراف ناحیه تناسلی تماس پیدا نکند. 
مقدار کمی از قسمت اول ادرار (دو ثانیه اول) را به داخل توالت تخلیه کنید و حدود 30 ‏میلی لیتر (نصف ظرف نمونه) از وسط ادرار را جمع آوری نمایید و آخر ادرار را داخل توالت تخلیه کنید. 
در هنگام گرفتن نمونه مواظب باشید درب ظرف آلوده ‏نشود و آن را در جای مناسب نگه دارید. 
درب ظرف نمونه را بسته و آن را تحویل آزمایشگاه دهید.
اگر طی دو هفته قبل دارو مصرف نموده‌اید حتما در مورد داروهای مصرفی خود قبل از نمونه گیری با آزمایشگاه مشورت کنید. 
اگر پزشک جهت عفونت کنونی أنتی بیوتیک تجویز نموده، آزمایش کشت ادرار حتماً قبل از شروع أنتی‌بیوتیک انجام شود.
نکات قابل توجه:
-مشخصات ثبت شده برروی برچسب نمونه را کنترل نمائید تا صحیح باشد.
-نمونه ادرار را فقط درظرف یکبار مصرف واستریل که آزمایشگاه دراختیارتان قرار میدهد جمع آوری نمائید.
-ابتدا پیشابراه خود را با آب گرم وصابون شستشو دهید(درخانم ها شستشو می بایست از جلوبه عقب یعنی از واژن به سمت مقعد باشد(کمی منتظر بمانید تاخشک شود اول ادرارخود را دور ریخته ،وسط ادرار را( حداقل 30 میلی لیتر) نصف ظرف درون ظرف بریزید،درب ظرف را بسته ودر محل مخصوص درآزمایشگاه قرار دهید. 
-بهتر است ادرار اول صبح راجهت کشت ادرار جمع آوری کنید.
-اگر ادرار را خارج ازآزمایشگاه تهیه کردید ونمی توانید نمونه رادراسرع وقت به آزمایشگاه منتقل
کنیدنمونه رابا درب بسته در یخچال(2-8درجه سانتی گراد) نگهداری نموده وبعدازآن دراسرع وقت به آزمایشگاه منتقل نمائید.
-اگر ازآنتی بیوتیک ، پماد ، کرم یا داروی خاصی استفاده می کنید قبل از نمونه گیری آزمایشگاه را مطلع سازید.
-جهت انجام کشت های میکربی ازجمله کشت ادرار می بایست حداقل یک هفته از آخرین مصرف داروی آنتی بیوتیک گذشته باشد مگر درمواردی که بااطلاع پزشک معالج بیمار می باشد.
توجه شما به نکات یادشده باعث افزایش صحت ودقت آزمایش خواهدشد.
منبع:کتاب اصول مستندسازی و مستندات در آزمایشگاه پزشکی تالیف :دکتر دارآفرین و همکاران
 
 
تنظیمات پس زمینه