نوبت دهی آنلاین: 02167395757
ویژه خیرین و اهداکنندگان
 
 راهنمای نمونه گیری جهت آزمایش کشت ادرار در نوزادان
مراجعه¬کنندگان گرامی ﻟﻄﻔﺎ  ﻗﺒﻞ از اﻧﺠﺎم ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی ﻣﻮارد زﻳﺮ را ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻓﺮﻣﺎیید: 
ﺟﻬﺖ اﻧﺠﺎم ﺻﺤﻴﺢ ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی ادرار در ﻧﻮزادان و ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی از ﺗﻜﺮار ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻤﺎ را ﺑﻪ ﻧﻜﺎت زﻳﺮ ﺟﻠﺐ می¬نماییم:
  
1- ﻧﻤﻮﻧﻪ¬گیری ادرار در ﻧﻮزادان ﺗﻮﺳﻂ ﻛﻴﺴﻪ ادرار اﺳﺘﺮﻳﻞ ﺻﻮرت ﻣﻲﮔﻴﺮد. ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﺘﺮ از ﻛﻴﺴﻪ ادرار، اﺑﺘﺪا ﻣﺤﻞ ادرار ﻧﻮزاد را (ناحیه ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ)  ﺑﺎ آب وﻟﺮم ﺷﺴﺘﺸﻮ  ﻣﻲدﻫﻨﺪ، ﺑﻪ  ﮔﻮﻧﻪای ﻛﻪ ﻫﻴﭻ روﻏﻦ یا ﭘﻮدر ﺑﭽﻪ در ﻣﺤﻞ ﺷﺴﺘﻪ ﺷﺪه ﺑﺎﻗﻲ ﻧﻤﺎﻧﺪ. ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﺧﺸﻚ ﺷﺪن ﻣﺤﻞ ﺷﺴﺘﺸﻮ در دﻣﺎی آزاد ﺻﻮرت ﮔﻴﺮد و از ﺣﻮﻟﻪ، دﺳﺘﻤﺎل و ﻣﺎﻧﻨﺪ آن اﺳﺘﻔﺎده ﻧﺸﻮد. 
2- در ﻣﻮرد ﻧﻮزاد ﭘﺴﺮ ﺷﺴﺘﻦ آﻟﺖ ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ و اﻃﺮاف آن ﻛﺎﻓﻲ اﺳﺖ وﻟﻲ در ﻣﻮرد ﻧﻮزادان دﺧﺘﺮ ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ و اﻃﺮاف آن ﺗﺎ ﻣﻘﻌﺪ ﺷﺴﺘﺸﻮ داده ﺷﻮد (از جلو به عقب ). ﺟﻬﺖ وﺻﻞ ﻛﺮدن ﻛﻴﺴﻪ ادرار اﺳﺘﺮﻳﻞ ﺑﺮای ﻧﻮزاد ﭘﺴﺮ، ﻻﻳﻪ ﻣﺤﺎﻓﻆ روی ﻛﻴﺴﻪ ادرار ﺟﺪا ﺷﺪه و آﻟﺖ ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ درون ﺳﻮراخ ﻛﻴﺴﻪ ﻗﺮار گیرد و ﻣﺤﻞ ﭼﺴﺐدار ﺑﻪ اﻃﺮاف ﻣﺤﻞ آﻟﺖ ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ ﭼﺴﺒﺎﻧﺪه ﺷﻮد و ﺑﺮای ﻧﻮزاد دﺧﺘﺮ ﻻﻳﻪ ﻣﺤﺎﻓﻆ ﻛﻴﺴﻪ را ﺟﺪا ﻛﺮده و از ﻗﺴﻤﺖ ﺗﺤﺘﺎﻧﻲ روی و اﻃﺮاف ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺗﻨﺎﺳﻠﻲ را ﺑﻜﺸﻴﺪ ﺗﺎ ﭼﻴﻦﻫﺎی ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺎز ﺷﺪه و ﻛﻴﺴﻪ ﺑﻪدﻗﺖ در اﻃﺮاف اﻳﻦ ﭼﻴﻦﻫﺎ ﭼﺴﺒﻴﺪه ﺷﻮد، دﻗﺖ ﻓﺮﻣﺎﻳﻴﺪ ﺗﺎ ﻛﻴﺴﻪ در ﺗﻤﺎم قسمت¬ها ﭼﺴﺒﻴﺪه شود. 
3- توصیه می¬شود برای ان که جمع¬آوری ادرار سریع¬تر انجام گیرد، نوزاد 45-40 دقیقه قبل از نمونه¬گیری از سینه مادر تغذیه کند و پس از آن نوزاد را به¬صورت سرپا می¬گیرید و یا بدون پوشک و لباس قرار دهید تا ادرار کند. توجه نمایید از زمان بستن کیسه ادراری تا زمان جمع¬آوری ادرار بیش¬تر از 30 دقیقه به طول نیانجامد.
4- ﭘﺲ از ﺟﻤﻊ¬آوری ادرار در ﻛﻴﺴﻪ، ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ درون ﻇﺮف استریل (برای کشت ادرار) تخلیه شود. دقت نمایید در هنگام تخلیه ادرار به ظرف یا جداره¬های کیسه و ظرف تماس نداشته باشد. ﺣﺪاﻛﺜﺮ تا 2 ساعت به آزمایشگاه منتقل نمایید و در غیر این¬صورت ﺗﺎ 12 ﺳﺎﻋﺖ در دمای یخچال (8-2 درجه سانتیگراد) نگهداری نمایید. در صورت نگهداری ادرار در یخچال به آزمایشگاه اطلاع داده شود.
توجه شما به نکات یادشده باعث افزایش صحت ودقت آزمایش خواهدشد.
منبع:کتاب اصول مستندسازی و مستندات در آزمایشگاه پزشکی تالیف :دکتر دارآفرین و همکاران
 
چنانچه آزمایش را در صبح انجام می¬دهید، در شب قبل زیاد آب مصرف نکنید که نتوانید ادرار خود را 6-4 ساعت در مثانه نگه دارید.
 افرادی که آب زیادی را برای سونوگرافی مصرف کرده¬اند، نمونه¬ی آن¬ها قابل قبول نمی¬باشد.
 در صورت عدم وجود احساس دفع ادرار، حداقل 2 ساعت صبر کنید و در طول این مدت به هیچ وجه مایعات مصرف نکنید.
توجه شما به نکات یادشده باعث افزایش صحت ودقت آزمایش خواهدشد.
منبع:کتاب اصول مستندسازی و مستندات در آزمایشگاه پزشکی تالیف :دکتر دارآفرین و همکاران