نوبت دهی آنلاین: 02167395757
ویژه خیرین و اهداکنندگان
راهنمای  نمونه گیری قارچ
نمونه گیری قارچی جهت تشخیص بیماری های قارچی انجام می شود و اغلب افراد با انجام این نمونه گیری می توانند به راحتی بیماری های قارچی را تشخیص دهند و اقدام به درمان این بیماری نمایند. 
برای تشخیص بیماری های قارچی روشهای مختلفی وجود دارد. مهمترین رکن در این نمونه گیری آمادگی ناحیه ی درگیر به قارچ است. ناحیه ی مشکوک به وجود قارچ حداقل باید 72 ساعت دور از آب قرار گیرد. به طور مثال اگر انگشت فردی درگیر این بیماری قارچی است تا سه روز نباید با آب در تماس باشد.
فرد بیمار بعد از مراجعه به مطب و ویزیت توسط متخصص پوست در صورت صلاح دید پزشک معالج جهت انجام آزمایش باید به آزمایشگاه مراجعه کند. 
بعد از پذیرش فرد مراجعه کننده در اتاق نمونه گیری، فرد نمونه گیر با توجه به ناحیه ی درگیر به قارچ پوستی با استفاده از تیغ جراحی و دیگر ابزارهای آزمایشگاهی ناحیه ای که مشکوک به وجود قارچ است را با حساسیت تراشیده ( بدون درد و سوزش ) و نمونه سلول های سطحی آن ناحیه را درون پلیت مخصوص جمع آوری کرده و برای انجام پروسه ی آزمایش تخصصی وجه فنی می برد. استفاده از هر نوع کرم یا پماد و ... در ناحیه ی مشکوک به وجود قارچ قبل از دادن نمونه اکیدا ممنوع است و ممکن است کیفیت جواب آزمایش را تحت شعاع قرار دهد. معمولا جواب آزمایش یک روزه آماده خواهد بود. 
آمادگی بیمار برای نمونه گیری
بیمارباید 3 روز قبل از نمونه گیری استحمام نکند.
بیمار از کرم یا داروهای موضعی در محل ضایعات سطحی استفاده نکند.
محل ضایعه را از فلور نرمال پاک کند.
نکات قابل توجه 
بهتر است بدانید که اگر ضایعات متعددی در قسمت های مختلف بدن وجود داشت بهتر است که نمونه برداری از ضایعات تازه و فعال انتخاب شود.
نمونه برداری بهتر است که از لبه برجسته و خارجی ضایعات انجام شود.
اگر ضایعات زیاد بودند بهتر است که از همه ی آنها نمونه برداری انجام شود.
بهتر است که نمونه برداری از عمق و منبع اصلی کانون بیماری انجام شود.
توجه شما به نکات یادشده باعث افزایش صحت ودقت آزمایش خواهدشد
منبع:کتاب اصول مستندسازی و مستندات در آزمایشگاه پزشکی تالیف :دکتر دارآفرین و همکاران