نوبت دهی آنلاین: 02167395757
ویژه خیرین و اهداکنندگان
راهنمای نمونه گیری جهت آزمایش کشت ادرار در خانم ها
مراجعه¬کنندگان گرامی ﻟﻄﻔﺎ  ﻗﺒﻞ از اﻧﺠﺎم ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی ﻣﻮارد زﻳﺮ را ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻓﺮﻣﺎیید: 
ﻣﺸﺨﺼﺎت ﺛﺒﺖ ﺷﺪه ﺑﺮ روی ﺑﺮﭼﺴﺐ ﻧﻤﻮﻧﻪ را ﻛﻨﺘﺮل نمایید ﺗﺎ ﺻﺤﻴﺢ  ﺑﺎﺷﺪ.  
 ﻧﻤﻮﻧﻪ ادرار را ﻓﻘﻂ در ﻇﺮف ﻳﻜﺒﺎر ﻣﺼﺮف و اﺳﺘﺮﻳﻞ ﻛﻪ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه در اﺧﺘﻴﺎرﺗﺎن ﻗﺮار می¬دهد، ﺟﻤﻊ¬آوری ﻧﻤﺎیید و در ظرف را فقط یک بار باز کنید.
1  - اﺑﺘﺪا دﺳﺖ ﺧﻮد را ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن ﺷﺴﺘﺸﻮ دﻫﻴﺪ،.و سپس چین های پوست ناحیه تناسلی ( لب های واژن ) را باز کرده و مجرای خروج ادرار و نواحی اطراف آن را بشویید به نحوی که عمل شستشو از جلو به عقب صورت گیرد ( در صورت موجود بودن دستمال از آن استفاده نمائید ) 
2-درپوش ظرف جمع آوری نمونه را باز نمایید ، دقت شودکه داخل ظرف و درپوش آن آلوده نشود .
3-عمل ادرار نمودن را شروع نمایید ( در خلال ادرار کردن لب های دستگاه تناسلی هم چنان از یکدیگر دور باشند )
نکته مهم : قبل از اینکه ظرف جمع آوری نمونه رادر برابر جریان ادرار قرار دهید ،صبر نمایید تا ادرار به خوبی جریان یابد وقسمت کمی از ادرار به خارج  ( داخل توالت ) بریزد.
4-بدون آنکه جریان ادرار متوقف شود،مقداری ادرار را داخل ظرف جمع آوری ریخته تا ظرف به میزان حداقل 4/1                                         (10 میلی لیتر ) آن پر شود.
5-درپوش ظرف جمع آوری نمونه را روی آن محکم  بسته و در دریچه فلزی داخل دستشویی قرارداده و یا در صورت بسته بودن دریچه به متصدی پذیرش اطلاع دهید.
 ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ادرار اول ﺻﺒﺢ را ﺟﻬﺖ ﻛﺸﺖ ادرار ﺟﻤﻊ¬آوری ﻛﻨﻴﺪ که حداقل 6-4 ساعت در مثانه مانده باشد.
 اﮔﺮ ادرار را ﺧﺎرج از آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﺗﻬﻴﻪ ﻛﺮدﻳﺪ و ﻧﻤﻲ¬ﺗﻮاﻧﻴﺪ ﻧﻤﻮﻧﻪ را در اﺳﺮع وﻗﺖ (30 دقیقه) به آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻛﻨﻴﺪ، ﻧﻤﻮﻧﻪ را ﺑﺎ درب ﺑﺴﺘﻪ در ﻳﺨﭽﺎل (8-2 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻴﮕراد) ﻧﮕﻬﺪاری ﻧﻤﻮده و ﺑﻌﺪ از آن در اﺳﺮع وﻗﺖ، ﺑﻪ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﻣﻨﺘﻘﻞ نمایید. و شرایط نگهداری نمونه را به متصدی پذیرش اطلاع دهید.
 اگراز آﻧﺘﻲ¬ﺑﻴﻮﺗﻴﻚ، ﭘﻤﺎد، کرم ﻳﺎ داروی ﺧﺎﺻﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ¬کنید یا در دوران قاعدگی هستید، ﻗﺒﻞ از ﻧﻤﻮﻧﻪ¬ﮔﻴﺮی آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه را ﻣﻄﻠﻊ ﺳﺎزﻳﺪ.  
 ﺟﻬﺖ اﻧﺠﺎم ﻛﺸﺖ¬ﻫﺎی ﻣﻴﻜﺮوﺑﻲ، از ﺟﻤﻠﻪ ﻛﺸﺖ ادرار ﻣﻲ¬ﺑﺎﻳﺴﺖ ﺣﺪاﻗﻞ 72 ساعت از آﺧﺮﻳﻦ ﻣﺼﺮف داروی آﻧﺘﻲ¬ﺑﻴﻮﺗﻴﻚ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﻣﮕﺮ در ﻣﻮاردی ﻛﻪ ﺑﺎ اﻃﻼع ﭘﺰﺷﻚ ﻣﻌﺎﻟﺞ ﺑﻴﻤﺎر می¬باشد.
 چنانچه آزمایش را در صبح انجام می¬دهید، در شب قبل زیاد آب مصرف نکنید که نتوانید ادرار خود را 6-4 ساعت در مثانه نگه دارید.
 افرادی که آب زیادی را برای سونوگرافی مصرف کرده¬اند، نمونه¬ی آن¬ها قابل قبول نمی¬باشد.
 در صورت عدم وجود احساس دفع ادرار، حداقل 2 ساعت صبر کنید و در طول این مدت به هیچ وجه مایعات مصرف نکنید.
توجه شما به نکات یادشده باعث افزایش صحت ودقت آزمایش خواهدشد.
منبع:کتاب اصول مستندسازی و مستندات در آزمایشگاه پزشکی تالیف :دکتر دارآفرین و همکاران